Vegetarisk lasagne med spenat och ricottaost

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Lättlagad och god lasagne med spenat och ricotta-ost. Tomat- och paprikasåsen är en bra grundsås och kan varieras. Man behöver inte ha paprika i men jag tycker att sötman från den gör mycket för smaken. Såsen är också mycket god till annat än lasagne, t ex couscous och kyckling eller frikadeller. Ett tips är att ha generöst med sås mellan varje varv eftersom plattorna suger upp mycket av vätskan. Om man har för lite blir den lätt torr. Smaklig spis!!!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g passerade tomater
  • ½-1 tsk sambal oelek eller annan stark sås
  • 1 buljongtärning
  • 1 tsk socker
  • Ev balsamvinäger
  • 2 dl ricottaost
  • 400 g spenat
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja
  • Lasagneplattor
  • ½-1 dl gratängost
  • Instruktioner

    1. Fräs gul lök, vitlök och paprika i lite olja. Tillsätt tomatpurén och de passerade tomaterna. Smula ner buljongtärningen och ha i socker och stark sås. Man kan ta tabasco eller chilisås beroende på vad man föredrar eller har hemma.
    2. Låt koka upp och dra sen ner värmen. Låt småputtra under lock i 15 minuter. Rör om då och då. Ta av kastrullen från värmen och mixa alltihop med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite balsamvinäger.
    3. Tina spenaten om den är fryst. Blanda med ricottaosten och salta och peppra. Om man vill kan man ha i lite olivolja.
    4. Bygg lasagnen i en ugnssäker form. Varannan tomatsås och varannan spenat-och ricottaröra.
    5. Strö över gratängost och grädda i 175 grader varmluft i ca 20-30 minuter.
    6. Servera med ett gott vin och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben