Vegetarisk pytt i panna

Serverar: 4 portioner

Älskar alla sorters grönsaksrätter.

Ingredienser

  • 3 gula lökar
  • 6 potatis
  • 2 morötter
  • Smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymalen
  • 1 tsk paprikapulver, kan uteslutas
  • 200 g champinjoner
  • 3-4 stjälkar stjälkselleri
  • 1 dl finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken. Skala potatisen och morötterna och skär dem i små tärningar. Fräs först löken i lite fett i en stekpanna. Ta upp den och bryn därefter potatisen och morötterna.
    2. Lägg tillbaka löken i pannan. Salta, peppra och strö över paprikapulvret. Efterstek på svag värme ca 10 min. Rör om då och då
    3. Ansa och skiva champinjonerna. Strimla sellerin. Fräs svamp och selleri i lite fett i en annan stekpanna. Blanda med rotfrukterna och stek alltsammans ca 10 min. Strö över persiljan.
    4. Servera pytten med inlagda rödbetor och gärna ett stekt ägg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben