Vegetariska frikadeller med pastasallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

De här vegetariska frikadellerna smakar precis som vanliga köttbullar.

Ingredienser

  • 3 msk grönsaksbuljongpulver (alt 3 tärningar)
  • 120 g mandel
  • 1 gul lök
  • 50 g riven ost
  • 1 ½ dl ströbröd
  • 2 msk vatten
  • 3 ägg
  • 35 g ruccola
  • 3 tomater
  • 250 g broccoli
  • 2 msk smör
  • 4 portioner pappardellepasta
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk vatten
  • ½ dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp 3 liter vatten med buljong i en stor kastrull. Mixa mandel med en stavmixer. Grovriv lök och blanda med mandeln, riven ost, ströbröd, salt, svartpeppar, äggen och 2 msk vatten i en bunke. Forma smeten till ca 25 bullar. Låt bullarna sjuda i buljongen i 6 minuter. Ta upp bullarna med en hålslev och låt dem rinna av (spara vattnet). Skölj ruccola. Skär tomaterna i klyftor och broccolin i buketter och bitar. Smält smör i en stekpanna och stek frikadellerna i två omgångar på hög värme i 2 minuter/omgång. Lägg på ett övertäckt fat allteftersom de får färg. Koka pasta i buljongvattnet. Tillsätt broccolin de sista 4 minuterna av pastans koktid. Blanda pastan och broccolin med ruccolan och tomaterna i en stor skål. Ringla över olivolja, salt och svartpeppar.
    2. Servera med frikadellerna.

    Liknande recept

    1.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben