Vegobiff på mitt sätt.

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Köpte färdiga jordnötsbiffar på Willys och gillade dem väldigt mycket. Självklart skapade jag ett eget recept utifrån deras!

Ingredienser

  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl lättmjölk
  • 1 ägg
  • 380 g kokta kikärtor
  • 2 dl salta jordnötter
  • 3 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm chilipowder
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 tsk basilika/torkad
  • Salt
  • 1 msk smör att steka i
  • Instruktioner

    Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en skål. Mixa kikärtor och jordnötter. Finriv morötterna. Pressa vitlöken. Rör ner morötterna, vitlöken, kikärtorna och jordnötterna. Krydda med sambal oelek, chili, och basilikan. Smaka på smeten och tillsätt ev. salt (om du använt osaltade jordnötter) Forma biffar, ca 15-20 st. av smeten. Stek i smör 8-10 minuter. Servera med en cremefraichebaserad sås. Ex. 1 burk creme fraiche, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk allkrydda och50 g mosad fetaost = blandas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben