Vegobiffar i ugn

Serverar: 12 portioner

Ett smart och enkelt sätt att steka grönsaksbiffar. Nyttiga är de också!

Ingredienser

  • 400 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 1 purjolök, finhackad
  • 2 msk vatten
  • 2 ägg
  • ½ dl maizena
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och riv rotfrukterna grovt. Fräs det rivna med purjolöken i olja utan att det tar färg. Häll i vattnet och låt koka in. Blanda grönsakerna i en skål med ägg, maizena, salt och peppar.
    3. Strö ett tunt lager ströbröd på en plåt med bakplåtspapper. Klicka ut smeten i 12 högar och platta till. Tillred mitt i ugnen i ca 10 minuter. Vänd biffarna. Låt gå ytterligare 10 minuter i ugnen.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben