Vegobiffar med halloumi och rostad potatis

Serverar: 4 portioner

Underbart goda och läckra biffar med grekisk feeling. Lägg gärna biffarna i hamburgerbröd, så har du en smarrig vegoburgare!

Ingredienser

  • Potatis
  • 1 kg potatis, i halvor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 40 g babyspenat
  • Biffar
  • 1 förpackning kikärter, 400 g
  • 2 morötter
  • ½ zucchini
  • 150 g halloumi
  • 2 salladslökar, strimlad
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • Sås
  • 1 pressad vitlök
  • 2 dl turkisk yoghurt eller créme fraiche
  • Hackade örter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Fördela potatis på en ugnsplåt och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen i ca 25 minuter. Vänd sedan ihop spenaten med den varma potatisen.
    3. Skölj av kikärterna i kallt vatten och mosa grovt i en bunke. Riv ner morötter, zucchini och halloumi. Blanda runt med strimlad lök, mjöl, ägg, bakpulver och salt.
    4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek små biffar av smeten på medelvärme, ca 3 minuter per sida.
    5. Blanda pressad vitlök och hackade örter i yoghurt eller créme fraiche.
    6. Servera biffarna med potatisen och såsen till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben