Vegopaj med indiska kryddor

Serverar: 4 portioner

Gurkmeja, koriander och spiskummin är typiska kryddor i det indiska köket. Här ger de en underbar smak åt den gröna pajfyllningen.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 200 g vitkål
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk koriander
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
    2. Tryck ut eller kavla ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Lägg en folieremsa runt kanten så att degen inte glider ner under gräddningen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
    3. Gör fyllningen: Skala och skiva lök och vitlök. Skala och grovriv morötterna. Finstrimla vitkålen, ev på ett grönsaksjärn.
    4. Fräs lök, vitlök, morötter och kål i olja i en stekpanna. Tillsätt kryddor och buljong. Låt allt puttra på svag värme ca 5 minuter.
    5. Fördela fyllningen i pajskalet. Strö över osten. Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Servera den varm, gärna med matlagningsyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben