Vegopaj med indiska kryddor
Gurkmeja, koriander och spiskummin är typiska kryddor i det indiska köket. Här ger de en underbar smak åt den gröna pajfyllningen.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
2-3 msk vatten
Fyllning
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2 morötter
200 g vitkål
2 msk matolja
1 tsk gurkmeja
1 tsk koriander
½ tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 dl riven ost
Instruktioner
- Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
- Tryck ut eller kavla ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Lägg en folieremsa runt kanten så att degen inte glider ner under gräddningen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Gör fyllningen: Skala och skiva lök och vitlök. Skala och grovriv morötterna. Finstrimla vitkålen, ev på ett grönsaksjärn.
- Fräs lök, vitlök, morötter och kål i olja i en stekpanna. Tillsätt kryddor och buljong. Låt allt puttra på svag värme ca 5 minuter.
- Fördela fyllningen i pajskalet. Strö över osten. Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Servera den varm, gärna med matlagningsyoghurt.
Liknande recept
Kommentarer (0)