Vetebröd från Norge

Serverar: 1 portioner

Fick detta bröd av min svägerska från Norge, jättegott...

Ingredienser

  • 3½ dl mjölk
  • 40 g jäst
  • 40 g margarin eller 30 g olja
  • ½ kg vetemjöl
  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37 grader, blanda ut jästen i lite av mjölken. Smält margarinet i resten av mjölken. Blanda i farinsocret, mjölet och saltet. Blanda tills du har en jämn och fast formbar deg. Låt jäsa till dubbel storlek.
    2. Ta upp degen och arbeta den igen, forma till en limpa och lägg den i en smord 1 ½ liters form.
    3. Låt jäsa ½ timme. Grädda i 30 min i 220 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben