Medisterkaker från Norge

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Detta är en klart undervärderad maträtt som måste profileras mer till matkulturen. Den tar lång tid att göra och mycket planläggning med ingredienser.

Ingredienser

  • 500 g fläskfärs
  • 2 tsk salt
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 tsk malen vitpeppar
  • ½ tsk malen muskot
  • ½ tsk malen ingefära
  • 3 dl mjölk
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • Instruktioner

    Medisterfärs går att få tag i mot matbutiker nära norska gränsen. Annars får man mala det flera gånger tills den blir simmig. För att få bästa resultat ska färsen och mjölken ha samma temperatur. Knåda in färsen med saltet. Tillsätt potatismjöl och kryddor. Arbeta tillsammans med mjölk. Ta det försiktigt i början och öka mer mot slutet. Arbeta med färsen varje gång du späder med mjölken. Forma till runda kakor och stek i panna med smör på medelhög temperatur. Stek biffarna bara 1 minut på varje sida och lägg dom i en skål. Koka upp en kastrull med 2 liter vatten och 2 buljongtärningar. När vattnet i kastrullen småkokar,lägg biffarna i vattnet . Låt småkoka i vattnet och får dra i 10-12 minuter tills dom är genomkokta. Servera gärna med brunsås/gräddsås,kokt potatis och lingon.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    15-16
    2
    4.7
    30 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben