Norska lappar

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Det här receptet fick jag för 14 år sedan av en grannen Siw som är från Norge. De är mycket goda att äta som dom är eller så kan du ha sylt och grädde till. Eller kan du bre smör på dom.

Ingredienser

  • 10 ägg
  • 4 dl socker
  • 1 liter filmjölk
  • 1 ½ tsk natriumbensoat
  • 800 g mjöl
  • Instruktioner

    Piska smeten i 15 minuter. Gräddas på svag värme och vänd dom sakta. Använd gärna ett plättjärn. Går att frysa in.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1
    4.8
    2 h 30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (9)

    varnhem15b 13 maj 2008

    De heter inte moffeloffer, jag tycker jag känner igen receptet, jag är också norsk, jag tror jag åt det mycket förr, det är mycket gott.

    Evia 19 maj 2008

    Dessa har du också bjudit på. Nybakta mmmmmmm!!

    Sandra-Louise 8 juli 2008

    mycket gott kalla som varma

    lazzekock 17 januari 2009

    ska de inte vara bikarbonat. typ amerikanska pannkakor??natriumbensoat är ju ett konserverings medel...eller..

    Okänd 5 maj 2010

    Åååå norska lappar är en favorit här hemma men jisses vilken stor smet du gör ;) Här gör jag åt ca 3 personer (ca 12 lappar) på: 1 ägg 3/4 dl strösocker 2 dl fil 3 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat Men mums vad gott :p

    Okänd 25 juli 2010

    Varnhem15b moffeloffer påminner mer om krabbelurer då de görs på mjölk och bakpulver :)

    Cassiopeya 7 januari 2011

    Oj vilka goda! Hela familjen gav tummen upp och betyget är en självklar femma =) Kommer absolut göras igen;) Pst använde bikarbonat och inte natriumbensoat :)

    Aniena 16 januari 2011

    Det skal naturligvis være bikarbonat og ikke natriumbenzoat! De er også gode med smør og brunost/mysost eller mesost som det heter i Sverige.

    smurfbubbelsol 24 mars 2011

    Det är är inte recept på amerikanska pankakor.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben