Vetefria och mjölkfria pepparkakor

Serverar: 100-150 portioner

Mormors gamla recept som jag anpassat efter mina allergier.

Ingredienser

  • 1 l socker
  • 3 dl vatten
  • 1½ dl honung (eller sirap om du tål)
  • 1-2 msk ingefära
  • 500 g mjölkfritt margarin
  • 1½ msk nejlikor
  • 2½ msk kanel
  • 2 msk bikarbonat
  • ca 20 dl kockens Laila gul mjölmix
  • Instruktioner

    1. Värm i kastrull, socker, vatten, honung och kryddor. Tag av, tillsätt smöret och låt det smälta. Låt kallna utan omrörning.
    2. Blanda bikarbonat med mjöl och arbeta degen direkt. Kan sparas i kylen över natten men degen blir torrare då. Gör en rulle och skär skivor av degen. Att kavla och ta ut med mått fungerar tyvärr inte så bra, de flyter ut och blir runda ändå. Lägg på bakplåtspapper, spraya med vanlig vattenflaska med vatten i innan du sätter in plåten. Grädda sedan mitt i ugnen 200grader. Tills de fått fin färg. Inte alls lika länge som vanliga pepparkakor. De blir väldigt lätt torra.
    3. Jag rekommenderar att man sprayar dem med vatten för att de ger dem fukt och gör att de inte blir så torra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben