Dessa brödbullar är magra, proteinrika, innehåller bara nyttiga fetter och smakar väldigt gott enligt mig själv. Eget recept och första gången jag gör eget bröd. Kommentera gärna.
Ingredienser
3 dl vetekli
2 dl linfrökross
3 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl vatten
3 dl ekologisk fjällfil
½ dl rapsolja
½ msk himalayasalt
½ msk bikarbonat
ca 2 dl havregryn
Instruktioner
- Blanda båda mjölen, veteklin och linförkrossen i en bunke. Rör om så allt blandas jämnt (använd träslev).
- Tillsätt vattnet, fjällfilen och rapsoljan. Rör om. Smeten ska vara smidig men fast, inte torr. Liksom en vacker kvinna :)
- Häll i saltet och bikarbonaten och blanda. Om allt jämnet med stora luftiga tag, men inte för snabbt eller för mkt.
- Ställ bunken på spisen med en kökshanduk över, sätt på ugnen till 200 grader.
- Rulla degen till små knytnänvsstora bollar. Jag fick det till 9 st bullar.
- Ta fram havregrynen (jag använde fiberberikade havregryn) och rulla bollarna i havren innan du slänger dem på plåten på bakplåtspapper med lagom med mellanrum från varandra. Platta till dem lätt.
- Släng in i ugnen och grädda i 45 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)