Vietnamesisk omelettpannkaka

Serverar: 4 portioner

En mycket god och fräsch måltid med konsistenser som matchar varandra. Frasigt stekt pannkaka fylld med böngroddar, räkor och en riktigt god dressing - prova! Nuoc Cham- dressingen är vietnamesernas svar på ketchup. Den har saltsöt smak av fisksåsen och sockret, och är lite syrlig av limen. Den används till det mesta och finns i en mängd varianter. Glutenfritt

Ingredienser

  • 2 dl rismjöl
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 ägg
  • 2 msk fisksås
  • Neutral rapsolja
  • Nuoc Cham- dressing
  • ½ citrongräs, utbankat och finhackat
  • 4 msk vatten
  • 2 msk palm- eller råsocker
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1-2 röda chili, urkärnade och finhackade
  • 3 msk färskpressad limejuice, ca 1 lime
  • 4 msk fisksås
  • 2 msk finhackad koriander
  • Fyllning
  • 150 g färska böngroddar
  • 2 dl plockade örter, t ex koriander, mynta och thaibasilika
  • 200 g skalade färska räkor
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop mjöl, kokosmjölk och gurkmeja till en slät smet. Vispa in vatten, ägg och fisksås. Låt stå i kyl och svälla ca 30 minuter. Förbered under tiden fyllningen.
    2. Sjud citrongräset med vatten och socker ca 3 minuter. Sila och blanda vattnet med vitlök, chili, lime, fisksås och koriander.
    3. Hetta upp olja i en stekpanna. Häll i en slev smet så att pannan täcks, se till så att pannkakan inte blir för tjock! Det är viktigt att pannan är het när smeten hälls i, det ska sprätta rejält när den kalla smeten träffar den heta oljan. Stek krispig, vänd och stek på andra sidan.
    4. Lägg upp på tallrik och fyll med böngroddar, örter och räkor. Ringla över dressingen och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben