En mycket god och fräsch måltid med konsistenser som matchar varandra. Frasigt stekt pannkaka fylld med böngroddar, räkor och en riktigt god dressing - prova!
Nuoc Cham- dressingen är vietnamesernas svar på ketchup. Den har saltsöt smak av fisksåsen och sockret, och är lite syrlig av limen. Den används till det mesta och finns i en mängd varianter.
Glutenfritt
Ingredienser
2 dl rismjöl
3 dl kokosmjölk
1 tsk gurkmeja
2 dl kallt vatten
2 ägg
2 msk fisksås
Neutral rapsolja
Nuoc Cham- dressing
½ citrongräs, utbankat och finhackat
4 msk vatten
2 msk palm- eller råsocker
1 vitlöksklyfta, finhackad
1-2 röda chili, urkärnade och finhackade
3 msk färskpressad limejuice, ca 1 lime
4 msk fisksås
2 msk finhackad koriander
Fyllning
150 g färska böngroddar
2 dl plockade örter, t ex koriander, mynta och thaibasilika
200 g skalade färska räkor