Vietnamesisk oxsoppa

Serverar: 2 portioner

En smak av Vietnam

Ingredienser

  • 1,2 l oxbuljong
  • 1 liten färsk chili, hackad
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanisar
  • 2 kryddnejlikor
  • 225 g ryggbiff eller oxfile, tunt strimlad
  • 300 g risnudlar
  • 4 msk färsk hackad koriander
  • Limeklyftor, till garnering
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljong, chili och kryddor i en kastrull. Sänk sedan värmen och sjud i 15 minuter.
    2. Lägg i köttstrimlorna och sjud i ytterligare 2-3 minuter eller tills köttet är så kokt som du vill ha det
    3. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpack- ningen, låt dem rinna av och lägg över dem i 2 skålar.
    4. Häll i buljongen över nudlarna och strö på hackad koriander, garnera med limeklyftor och servera

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben