Viktväktarnas glögghavrekakor

Serverar: 40 portioner

Gör 40 stycken så är det 1½ poäng per kaka.

Ingredienser

  • 3½ dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1½ dl farinsocker
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1½ dl russin
  • 175 g margarin
  • 1½ dl lättglögg
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna och russin i en bunke. Smält margarinet,tillsätt glöggen och häll över i bunken. Rör om och låt det svälla i 15 minuter.
    2. Klicka ut kakorna på bakpappersklädd plåt. Ställ inte för nära varandra eftersom kakorna flyter ut något.
    3. Grädda i ugn 175 grader ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    emaxen 3 december 2008

    En intetsägande kaka smakade inget,kommer aldrig att baka den igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben