Vild honungslax

Serverar: 6-7 portioner

Den här laxen täcks med honung. Eftersom den blandas med salt blir inte fisken söt. Krossade enbär kryddar traditionsenligt kötträtter på vilt, men enbärssmaken är spännande och god även ihop med den lite feta laxen.

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé av mittbiten
  • 1/2 dl honung
  • 12 krossade enbär
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk hackad färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175°.
    2. Lägg fiskbitarna, som ska vara väl urbenade och ev skinnfria, i en ugnsfast form. De ska ligga med köttsidorna upp. Blanda samman de resterande ingredienserna och rör en stund, så att alla smaker kommer till sin rätt.
    3. Bred honungsröran över laxbitarna och låt stå i rumstemperatur ca 30 minuter. Stek dem sedan i ugnen ca 20 minuter. Tiden är svår att ange exakt eftersom laxbitarna kan vara olika tjocka. Passa fisken noga! Den ska kännas nätt och jämnt fast när du trycker på den.
    4. Pressad potatis eller ett mos på potatis och rotselleri smakar gott till, liksom sockerärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 27 maj 2009

    Jättegoda smaker. Passar bra med potatismos. Dock luktade denna blandning som man ska bre över fisken verkligen inte gott, var först tveksam till resultatet men jag lovar att det smakar mycket ljuvligare än det doftar innan det varit i ugnen:-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben