Vild portergryta

Serverar: 4 portioner

Viltskav med mustig smak - en god flirt med den klassiska Portersteken.

Ingredienser

  • 400-500 g viltskav
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 4 st enbär
  • 4 dl porter
  • ½ dl soja
  • ½ dl koncentreras svartvinbärssaft
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3 dl Milko Grädde, valfri fetthalt
  • Instruktioner

    1. Fräs viltskaven i en stor stekpanna eller en järngryta. Låt all vätska försvinna.
    2. Hacka en gul lök och lägg ned det i pannan. Hacka vitlöken och tillsätt. Tryck till enbären så att de spricker lite och lägg i. När löken har blivit lite mjuk slå på porter, soja och svartvinbärssaft.
    3. Tillsätt timjan och häll sedan på grädden. Låt puttra medan pastan kokar.
    4. Serveras med tagliatelle, lätt förvälld broccoli, syltlök och gärna några smörstekta kantareller.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ruffhexan 23 augusti 2012

    Mmm, det här blir nog gott! Grytan puttrar:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben