Vilda biffar med kantarellsås

Serverar: 4 portioner

Det blir en "vild" smak på biffarna!

Ingredienser

  • 500 g nötfärs eller blandfärs
  • 1 ägg
  • 8 enbär krossade
  • 2 tsk rosmarin, stött
  • 1 tsk salt
  • ½ dl öl
  • ½-1 tsk svartpeppar, malen
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 knippe persilja
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • Svampsås
  • 300 g konserverade kantareller eller trattkantareller
  • 1 msk Milda Culinesse
  • 4-6 enbär, krossade
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 d Milda Mat
  • 2 dl vatten
  • ½ dl rödvin
  • 1 tsk salt
  • ½-1 tsk svartpeppar malen
  • Tillbehör
  • Klyftpotatis
  • Rönnbärsgelé
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med ägg, kryddor, öl, finhackad persilja och sist potatismjöl. Forma färsen till små biffar och stek dom i Milda flytande margarin, ca 3 minuter på varje sida. När biffarna är klara, lägg över dom på ett fat.
    2. Kantarellsås: Låt svampen rinna av ordentligt och skär den sedan i stora bitar. Fräs kantarellerna i en stekpanna i Milda flytande margarin.
    3. Strö över de krossade enbären och dofta över vetemjöl. Rör om ordentligt.
    4. Späd med Milda Mat, vatten och rödvin. Låt puttra i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
    5. Lägg ner biffarna i kantarellsåsen och låt det hela små puttra 4-5 minuter på svag värme.
    6. Servera med klyftpotatis, rönnbärsgelé och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben