Vilda järpar

Serverar: 4 portioner

Har precis fått detta recept så jag har inte prova den ännu. Men det skall vara gott. Lätt att göra verkar de också.

Ingredienser

  • 500 g vilt- eller nötfärs
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • ½ dl grädde
  • 1 msk smör
  • Sås
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk balsamvinäger eller rödvinsvinäger
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 köttbuljong
  • 1 tsk svartvinbärsgelè
  • 1 tsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • 2 salladslökar
  • Instruktioner

    Blanda färsen med kryddor, ägg och grädde till en smidig smet. Forma 8-10 avlånga biffar och stek dem i smör i en panna ca 5 minuter. Tillsätt grädden och såsigredienserna i pannan, rör om och låt koka i 4-5 minuter. Strö över strimlad salladslök. Servera med kokt potatis, rivna morötter och kokt broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben