Vildrissoppa med ost

Serverar: 4-6 portioner

Vildriset ger en nötig smak till den här krämiga soppan med kyckling, bacon och ost.

Ingredienser

  • 500 g soppgrönsaker
  • 25 g smör
  • 500 g kycklingdelar med ben
  • 5 vitpepparkorn
  • Salt
  • 1 bouquet garni med persilja, lagerblad och timjan
  • 2 l vatten
  • 140 g bacon
  • 2 morötter
  • 3 selleristjälkar
  • 2½ dl vildris
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl riven mozzarella
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Ansa soppgrönsakerna och skär dem i bitar. Smält smöret i en stor gryta. Lägg i soppgrönsaker och kycklingdelar och fräs 1-2 minuter. Tillsätt vitpepparkorn, ½ tsk salt och bouquet garni. Häll på vatten, hetta upp, sänk värmen och låt sjuda en timma.
    2. Stek baconet tills det är krispigt och låt fettet rinna av på hushållspapper. Hacka baconet fint. Skala morötter och selleristjälkar och tärna dem fint.
    3. Sila buljongen och soppgrönsaker och häll tillbaka dem i grytan. Lägg kycklingdelarna åt sidan och låt dem svalna något. Släng soppgrönsakerna och bouqet garni. Tillsätt morot, selleri och vldris till buljongen och hetta upp. Låt sjuda 15 minuter.
    4. Ta av kycklingköttet från benen och tärna det. Rör ner kycklingtärningar, grädde och mozzarella i soppan och hetta upp. Smaka av med salt och vitpeppar. Fördela soppan i djupa tallrikar, strö över bacon och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben