Vilt på japanska

Serverar: 4-6 portioner

Skav av vilt kan köpas färdig i många butiker.

Ingredienser

  • 2 pkt viltskav (á 230 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 finstrimlad röd spansk pepparfrukt
  • Teriyakisås
  • 2 dl japansk soja
  • 1½ dl vatten
  • 3/4 dl strösocker
  • 1½ msk vitvinsvinäger
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • Wok
  • 600 g pak-soi
  • 6 salladslökar
  • 150 g sockerärter
  • 1 msk rapsolja
  • ½ tsk salt
  • Tillbehör
  • koriander
  • limeklyftor
  • japanskt rundkorningt ris
  • Instruktioner

    1. Blanda samtliga ingredienser till teriyakisåsen i en kastrull och koka upp. Låt kallna och sila.
    2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek det halvtinade köttet lite i taget tillsammans med strimlad pepparfrukt. Lägg åt sidan efterhand.
    3. Hetta upp allt kött med 1 dl av teriyakisåsen och låt det koka samman under omrörning.
    4. Skölj och strimla pak-soi och salladslök. Skölj och dela sockerärterna. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok. Fräs de väl avrunna grönskaerna hastigt ca 30 sekunder, under omrörning. Salta.
    5. Lägg upp kött och grönsaker på fat eller tallrikar, garnera med koriander och limeklyftor. Servera resten av såsen i separata skålar att doppa i. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben