Viltbergare med potatispuré

Serverar: 4 portioner

Ett smarrigt recept som jag inte gjort på länge, men det blir gott.

Ingredienser

  • 600 gram mald viltfärs
  • 4 - 5 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 50 - 75 gram getost
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • rårörda lingon
  • ca 150 gram smör att bryna
  • Potatispure
  • 6 medelstora potatisar
  • 200 gram valfri svamp (gärna kantareller)
  • 2 st finhackade scharlottenlökar
  • 2 dl standardmjölk
  • 2 msk osaltat smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk dragon
  • salt
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Verktygen skall vara väl kylda.Skala ansa och skölj alla grönsakerna. Passera lingonen genom en fin sil. Koka potatisen, värm mjölk och smör, pressa potatisen. Blanda under kraftig vispning ner mjölk/smör så att det blir en pure. Bryn svamp och lök, slå sen på grädde, tillsätt svampen/grädden till puren.Smaka av med salt och peppar. Håll varmt.
    2. Blanda färsen med salt och ägg i en mixer tills den blir smidig. Tillsätt grädde försiktigt medan maskinen går. Forma släta biffar med hjälp av en sked,vänd i salt och ströbröd. Stek i rikligt med smör ca 3 min/sida på medelvärme. Håll varmt.
    3. Bryn smöret gyllene,lägg upp maten på varma tallrikar,först puren sedan biffarna. Häll över det brynta smöret,och sist en ring med lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben