Viltfärsbiffar med senapssås och lingonbulgur

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Helggott med vilda smaker, fräcka morötter och världens enklaste senapssås.

Ingredienser

  • 4 schalottenlökar
  • 1 tsk smör
  • 8 enbär
  • 500 g älg- eller hjortfärs
  • 1 ägg
  • 3 msk matlagningsgrädde
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk smör till stekning
  • Lingonbulgur
  • 2 dl bulgur
  • 6 morötter
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl frysta, halvtinade lingon
  • Senapssås
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finhacka schalottenlöken. Bryn löken i smöret i en stekpanna. Låt svalna. Mortla enbären och lägg i en bunke. Tillsätt färs, ägg, grädde, timjan och lök, blanda ordentligt. Salta och peppra. Stek biffarna i smöret, ca 3 minuter per sida. Lägg dem i en ugnssäker form och låt steka klart i ugnen ca 10 minuter.
    2. Bulgursallad: Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen. Skala och skiva morötterna på snedden. Bryn morötterna i oljan i en stekpanna några minuter. Tillsätt bulguren och smaka av med salt och peppar. Tillsätt lingonen och blanda om.
    3. Senapssås: Koka upp grädde i en kastrull. Tillsätt senap, salta och peppra. Servera biffarna med bulgursalladen och häll såsen över. Garnera med lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben