Viltgryta med lök och svamp

Serverar: 6 portioner

Tar ca 1 h på spisen

Ingredienser

  • ca 1 kg fina bitar av älg el rådjur
  • 1 paket rimmat sidfläsk i skivor, 225g
  • 10-12 charlottenlökar
  • ½ msk enbär
  • 2 lagerblad
  • ½ - 1 msk timjan
  • 2 köttbuljongtärningar
  • ca 5 dl steksky
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vilt el kalvfond
  • 4 - 5 dl smörfräst svamp
  • ev lite maizenaredning
  • Instruktioner

    Strimla fläsket och fräs i lite smör direkt i grytan. Bryn sedan köttet fint i omgångar i en stor panna och lägg över i grytan tillsammans med skalade lökar, kryddor och buljongtärningar. Koka ur panana med 5 dl vatten och häll över. Koka sakta under lock ca 40 min. Blanda då i svampen och låt grytan småputtra ytterligare ca 10 min. Smaka av med fond och red eventuellt skyn lite lätt simmig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben