Viltgryta med rödvin.

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Gudomlig höstmiddag.

Ingredienser

  • 500 - 600 g benfritt kött av t. ex älg , rådjur , ren eller vildsvin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 morötter
  • 1 stor gul lök
  • 3 - 4 dl rött vin
  • 3 msk Touch of Taste ( kalvfond )
  • 2 msk soya
  • 2 msk messmör
  • 1 dl syltlök
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i jämnstora grytbitar. Blanda mjölet med salt och peppar. Vänd köttet i blandningen och bryn bitarna vackert gyllene i smöret. Lägg över i en gryta . Skala och hacka löken och lägg ner den i grytan. Tillsätt vin, kalvfond och soya. Låt grytan puttra under lock ca 1 - 1 ½ timme eller tills köttet är mört. Skala morötterna och skär dom i slantar. Fräs dom lätt i lite matfett. Lägg ner dom i grytan när ca 15 minuter återstår. Tillsätt messmör och väl avrunnen syltlök. Låt grytan koka upp på nytt och smaka av den.
    2. Kokt potatis och pressgurka är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben