500 - 600 g benfritt kött av t. ex älg , rådjur , ren eller vildsvin
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 morötter
1 stor gul lök
3 - 4 dl rött vin
3 msk Touch of Taste ( kalvfond )
2 msk soya
2 msk messmör
1 dl syltlök
Instruktioner
Skär köttet i jämnstora grytbitar. Blanda mjölet med salt och peppar. Vänd köttet i blandningen och bryn bitarna vackert gyllene i smöret. Lägg över i en gryta . Skala och hacka löken och lägg ner den i grytan. Tillsätt vin, kalvfond och soya. Låt grytan puttra under lock ca 1 - 1 ½ timme eller tills köttet är mört. Skala morötterna och skär dom i slantar. Fräs dom lätt i lite matfett. Lägg ner dom i grytan när ca 15 minuter återstår. Tillsätt messmör och väl avrunnen syltlök. Låt grytan koka upp på nytt och smaka av den.