Viltgryta med sting.

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Bra hösträtt med färska kantareller.

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar av älg eller rådjur
  • 2 st Karbanos korvar
  • 2 st Chorizo korvar
  • 2 nävar Gula kantareller eller trattkantareller
  • 4-5 hackade vitlöksklyftor
  • 1 ½ tsk salt
  • 3 krm. svartpeppar
  • 5 dl. vispgrädde, ev lite mjölk
  • Lite vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Skär korven i ca: 1 cm långa bitar och bryn den i lite smör och olivolja. Tag upp korven ur stekgrytan och bryn köttet i fettet. Slå på grädden, mjölet, korven, salt och peppar låt sjuda i ca 20 minuter. Därefter lägger man i svampen och vitlöken, kan behövas att spädas med lite mjölk. Låt sjuda i ca 25 minuter, eller tills köttet är mört.
    2. Servera med ris och sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben