Viltlasagne med svamp och färskost

Serverar: 4 portioner

En riktig festlasagne! Servera gärna med ett glas fylligt rödvin. Lasagnen blir även god med nötfärs.

Ingredienser

  • 16 lasagneplattor
  • Köttfärssås
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 liten bit rotselleri, ca 20g
  • Smör till stekning
  • 200 g viltfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 2 dl köttbuljong från tärning
  • 1 burk krossade tomater, 400g
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk krossade enbär
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 dl riven ost
  • Béchamelsås
  • 1 liter mjölk
  • 100 g smör
  • 1½ dl vetemjöl
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Servering
  • Färska hackade örter tex timjan, oregano, rosmarin
  • 200 g färskost av philadelphia typ
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 500 g blandad svamp
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Skala lök och rotsaker. Hacka löken och tärna moroten fint. Riv rotsellerin grovt. Fräs grönsakerna mjuka i smör, lägg i färsen och stek allt gyllenbrunt.
    2. Tillsätt buljong, krossade tomater, tomatpuré, pressad vitlök, örtkryddor och krossade enbär. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Koka upp mjölk i en kastrull. Smält smör i en annan stor kastrull. Ta av från värmen, blanda ner vetemjölet och vispa till en jämn redning.
    5. Sätt tillbaka på värmen och späd med den kokta mjölken, lite i taget och under vispning. Koka upp såsen och låt den sjuda minst 5 minuter. Smaksätt med salt och vitpeppar.
    6. Varva köttfärsås, béchamelsås och lasagneplattor i en smord ugnsform. Avsluta med béchamelsåsen, strö över riven ost och grädda i nedre delen av ugnen 45-50 minuter till fin färg.
    7. Blanda ihop färska örter med färskosten. Salta och peppra. Stek svampen i smör och lägg svamp och färskoströra ovanpå lasagnen vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben