Viltskav i ugnen

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Gott som bara attan, själv föredrar jag renskav

Ingredienser

  • 2 pkt viltskav (kan även ha renskav eller älgskav)
  • 2-3 msk dijonsenap
  • 3 dl vispgrädde (ev. matlagningsgrädde)
  • 6-8 potatisar (ev. 6 port pulvermos)
  • 1/2 l mjölk
  • 2-3 msk margarin
  • 1 ägg
  • 150 g riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Fräs skavet tills det får lite färg, häll sedan i senapen och låt fräsa en halv minut häll därefter i grädden krydda med salt och peppar. Man kan även ha i några enbär om man vill.
    2. Gör potatismoset (jag föredrar hemmagjort mos). Pressa den kokta potatisen lägg i margarin och späd med mjölken tills moset får en mjuk och ganska fast koncistens, häll sist i ägget och rör om, salta och peppra efter smak. Använder ni pulvermos gör 6 port. så som det står på förpackningen.
    3. Ta en ugnsfast form och lägg moset runt kanterna häll därefter i skavröran, strö över den rivna osten.
    4. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 30 minuter eller till osten fått färg.
    5. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben