Viltskav med björnbär, Västerbottenost och rotsellerimos

Serverar: 4 portioner

Vilda smaker från norr blir en underbar och läcker rätt! Västerbottenost kan bytas ut mot annan lagrad ost. Prova även med morot eller palsternacka i moset.

Ingredienser

  • 2 paket fryst viltskav, à 240 g
  • 1 knippa färsk lök
  • 75 g Västerbottenost
  • 1 dl björnbär
  • Rotsellerimos
  • 250 g rotselleri
  • 800 g potatis, mjölig sort eller bakpotatis
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk + 1 msk smör
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär selleri och potatis i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt selleri och potatis rinna av. Mosa med en elvisp tillsammans med 1 msk smör. Häll i mjölken och vispa till ett luftigt mos. Krydda med 1 tsk salt.
    2. Ansa och strimla löken. Grovriv osten. Stek skavet i 1 msk smör. Låt löken steka med ca 2 minuter. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll över 1 dl vatten. Låt sjuda ca 3 minuter. Strö över björnbär.
    3. Servera skavröran med sellerimoset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben