Vin chaud

Serverar: 6 portioner

Vin Chaud, det vill säga varmt rödvin med socker, är en god vuxendryck som är en klassiker på franska caféer.

Ingredienser

  • 1 st vaniljstång
  • 3 dl nypressad apelsinsaft
  • 4 msk råsocker
  • 4 st kanelstänger
  • 4 st hela stjärnanisfrön
  • 1 flaska enkelt rödvin
  • Instruktioner

    1. Snitta vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur innehållet i en kastrull. Lägg också i kanelstängerna.
    2. Häll på apelsinsaft, socker och kryddor.
    3. Låt koka tills ingen vätska återstår.
    4. Häll i vinet och värm upp.
    5. Sila sedan och servera gärna med en citronskiva i glaset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värmande drycker!
    Nu är det mysigt att kura ihop sig under en filt i soffan och dricka n...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben