Vinbärscheesecake, sockerfri

Serverar: 8-10 portioner

Serverade dessa på båda mina barns dop istället för tårta. Går bra att förbereda och frysa men spricker lite. Bären går att byta ut mot andra.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 250 g digestive, sockerfria,17 kex
  • 2 ägg
  • 400 g philadelphiaost
  • 1 dl sötningsmedel, canderel
  • 1 citron
  • 2 dl svarta vinbär
  • 1 dl röda vinbär, gärna i klasar
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt svalna något. Krossa kexen i mixern och blanda med smöret till en deg.
    2. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm. Gärna med löstagbar botten, klipp då ut bakplåtspapper och lägg i botten för att enklare kunna flytta den ur formen. Ställ i kyl 30 min. Sätt på ungnen 175 gr.
    3. Grädda det tomma skalet ca 5 min. Vispa samman ägg, ost och sötningsmedel i en bunke.
    4. Riv skalet av citronen och blanda ner det, samt citronsaften och svarta vinbär.
    5. Häll smeten i pajskalet och grädda ca 30 min nere i ugnen. Låt stelna och garnera sedan med röda vinbär just före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben