Vinbärsrutor med havreströssel

Serverar: 20 portioner

Bra att ha på lut i frysen för oväntade gäster.Går bra att frysa in och tinar snabbt. Dubbel sats till stor långpanna, 35x40 cm.

Ingredienser

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g smör
  • 1 st ägg
  • 3 dl vinbär
  • 1,5 dl socker
  • Strössel
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200°.
    2. Blanda mjöl,socker och bakpulver i en bunke. Finfördela och tillsätt smöret. Knäck i ett ägg och blanda väl.
    3. Tryck ut degen i en smord långpanna,ca.20x 30 cm.Blanda vinbär och socker och häll ut röran över degen.
    4. Blanda havregryn, socker, vaniljsocker och kanel till strösslet. Smält smöret och häll det över. Rör om väl och fördela strösslet över bären.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca.20 min. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben