Vinkokt laxfilé med dill- och kaprissås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Festmat i lunchlådan. passar som söndagsmiddag, det som blir över tas med i måndagens matlåda

Ingredienser

  • 4 port laxfilé, skinnfri
  • 1,25 dl vitt vin, torrt
  • 1 dl vatten
  • Sås
  • 1 msk olivolja
  • 1 st schalottenlök, hackad
  • 0,75 dl vitt vin, torrt
  • 1 msk citronjuice
  • 4 msk kapris
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 krm salt
  • Peppar
  • 3 msk dill, hackad
  • Instruktioner

    1. Lägg laxbitarna i en kastrull, precis så laxen får plats. Häll över hälften av vinet och lite vatten så att filéerna täcks. Koka upp och småkoka 6 minuter under lock. Ta bort kastrullen från spisen. Häll av spadet.
    2. Hetta upp oljan och fräs löken i någon minut i en stekpanna. Häll i vinet. Koka ihop en aning. Tillsätt citronjuicen, kapris och koka en minut till. Ta bort pannan från spisen och rör ner créme fraiche, lite salt och peppar samt dill.
    3. Servera laxen med såsen och lättkokta grönsaker. Sockerärtor och broccoli.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben