Vintersallad med senapsyoghurt

Serverar: 4 portioner

God till julskinkan

Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 5 blad grönkål
  • 2 dl majskorn
  • 3 kokta skalade potatisar
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk skånsk senap
  • 1 tsk bruna senapskorn, hela
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Hacka grönkålen i bitar, ca 1x1cm. Tag det kokande vattnet av plattan och lägg i grönkålsbitarna och låt dra ca 10 minuter.
    2. Blanda senap och yoghurt. Skär potatisen i bitar och lägg i en skål med majs, avrunnen grönkål och yoghurtblandningen. Strö över hela senapskorn och servera till exempel julskinka eller kallskuret och middagen är fixad på nolltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben