Vintersangria med frukt och bär

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

En barnvänlig variant får du om du byter ut likören och vinet mot cider.

Ingredienser

  • 1 apelsin
  • 2 lime
  • 1 äpple
  • 2-3 dl tranbär eller lingon
  • 4 msk cointreu
  • 2,5 dl färskpressad apelsinjuice
  • 5 dl tranbärsjuice
  • 0,5 flaska mousserande vin (750 ml)
  • Isbitar
  • Instruktioner

    Skrubba apelsin och lime i ljummet vatten, skär dem i tunna skivor. Skölj, kärna ur och skär äpplet i tunna skivor. Lägg frukt och tranbär i en tillbringare eller serveringsskål. Häll på Cointreu, apelsinjuice och tranbärsjuice. Ställ sangrian kallt i 1 timme. Blanda vin och isbitar strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben