Vintrig ost- och laxsallad

Serverar: 4 portioner

En elegant lunch eller förrätt som inte är arbetsam att tillaga. Denna enkla rätt tillåter att den mesta tiden läggs på varmrätten.

Ingredienser

  • 50 g stark ost
  • 1/2 späd purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippa persilja
  • 1 knippa rädisor
  • 50 g kallrökt lax
  • 2 endivsalladshuvuden
  • 100 g keso
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • 1 tsk citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk pumpa- och solroskärnor
  • Instruktioner

    1. Skär osten i tärningar. Ansa, skölj och hacka purjolöken. Skala och pressa vitlöken. Hacka persiljan fint. Skölj rädisorna och skär dem i tunna skivor. Skär laxen i strimlor eller tärningar.
    2. Skölj och lägg åtta fina endiveblad åt sidan. Skölj och hacka resten av endivsalladen fint.
    3. Blanda keson med matlagningsgrädde och citronsaft. Blanda sedan ner osttärningar, purjolök, pressad vitlök, hälften av persiljan, rädisor, lax och den hackade endivsalladen. Smaka av med salt och en stor nypa peppar. Rosta pumpakärnorna i en torr kastrull tills de börjar dofta.
    4. Lägg de hela endivebladen på en tallrik och fyll dem med sallad. Strö över pumpakärnorna och persiljan. Servera med färska baguetter eller toasts.

    Liknande recept

    5
    10 min
    15-20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben