Violas Bröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Gott bröd med mycket smak. Gräddas i formar, blir höga fina bröd.

Ingredienser

  • 1 pkt jäst
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl fil
  • 50 gr margarin
  • 1 dl maltsirap
  • 2 tsk salt
  • 0,5 påse brödkryddor
  • 14 dl rågsikt
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Smält margarinet, tillsätt mjölken och värm till ca 45 grader, slå i filen och rör om, känn efter så vätskan är fingervarm 37 grader. Häll i vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt sirapen, saltet, brödkryddorna och mjölet.
    2. Jäs 30 minuter i bunken.
    3. Baka ut till 2 limpor och lägg i smorda formar. Jäs ytterligare 30 minuter.
    4. Grädda i 200 grader ca 30 - 40 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Konsten att beskriva vin
    Tycker ni att vin doftar vin och så är det bra med det? Ni behöver int...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben