Gott bröd med mycket smak.
Gräddas i formar, blir höga fina bröd.
Ingredienser
1 pkt jäst
2,5 dl mjölk
2,5 dl fil
50 gr margarin
1 dl maltsirap
2 tsk salt
0,5 påse brödkryddor
14 dl rågsikt
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Smält margarinet, tillsätt mjölken och värm till ca 45 grader, slå i filen och rör om, känn efter så vätskan är fingervarm 37 grader. Häll i vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt sirapen, saltet, brödkryddorna och mjölet.
- Jäs 30 minuter i bunken.
- Baka ut till 2 limpor och lägg i smorda formar.
Jäs ytterligare 30 minuter.
- Grädda i 200 grader ca 30 - 40 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Konsten att beskriva vin
Tycker ni att vin doftar vin och så är det bra med det? Ni behöver int...