Vit chokladcheesecake

Serverar: 8 portioner

Cheesecake har blivit ett mycket populärt bakverk. Det finns nästan ingen som tackar nej till en bit. Speciellt inte till den här ljuvliga kakan med vit choklad.

Ingredienser

  • Botten
  • 12 digestivekex
  • 1 msk strösocker
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 300 g vit choklad
  • 600 g färskost, t.ex. philadelphia
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 äggulor + 1 ägg
  • Garnering
  • Färska bär, t.ex. röda vinbär
  • Ev florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Börja med att göra fyllningen. Smält den vita chokladen på mycket svag värme eller över ett vattenbad. Tänk på att vit choklad bränns vid mycket snabbare än mörk choklad.
    2. Blanda den smälta chokladen med färskost, strösocker och vaniljsocker.
    3. Rör ihop äggulorna och det hela ägget och rör sedan ner dem i chokladsmeten.
    4. Gör bottnen: Smula sönder kexen. Blanda kexsmulorna med socker och smör och hacka ihop till en massa, för hand eller i en mixer.
    5. Tryck ut smulmassan i en springform, ca 24 cm i diameter.
    6. Häll chokladfyllningen i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
    7. Låt cheesecaken svalna innan du skär i den. Servera den med färska bär och pudra gärna lite florsocker över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben