Vit chokladcheesecake med björnbär

Vit choklad och frukt är en underbart lyckosam kombination. Citron och björnbär bryter riktigt fint mot varandra och digestivekexen bidrar med ett härligt knaprig botten.

Ingredienser

  • 7 st digestivekex
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kakao
  • 1¼ dl socker
  • 100 g smält smör
  • Fyllning
  • 300 g Philadelphiaost
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Rivet citronskal av 1½-2 citroner
  • 200 g vit choklad
  • 50-75 g färska eller frysta björnbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Kör alla ingredienser till bottnen i en köksmaskin. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter.
    3. Smält den vita chokladen. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, citronskal, Philadelphiaost, och till sist den vita chokladen.
    4. Häll ut fyllningen på digestivebottnen och tryck i några björnbär innan den ska gräddas.
    5. Grädda cheesecake i ca 30 minuter. Låt svalna och servera kakan ljummen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    marieaahrman 1 oktober 2011

    Det här receptet funkar inte alls. Jag fick slänga cheesecaken då den aldrig blev färdigbakad. Fyllningen blev helt lös och bottnen med smöret smälte så att fettet rann ut i hela ugnen. Totalt värdelös!!!!

    marieaahrman 2 oktober 2011

    Ps. Receptet fanns i bilagan till Expressen, Mitt Kök, nr 22 som såldes 28-30 sept 2011.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben