Vit chokladcheesecake med jordgubbar

Serverar: 6-10 portioner

Ännu en underbar skapelse med pecannötter....

Ingredienser

  • Botten
  • 170 g osaltat smör
  • 75 g pecannötter
  • 170 g mjöl
  • 1 msk florsocker
  • Fyllning
  • 200 g cream cheese
  • 300 g vit choklad
  • 25 g socker
  • 5 dl vispgrädde
  • Topping
  • ca 500 g jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Botten: Smält smöret. Hacka nötterna. Rör ihop allting, och bred ut i en smord springform, min är 24 cm i diameter. Grädda på 175° i ca 22-25 minuter eller tills den är ljust gyllenbrun. Ta ut och låt svalna helt.
    2. Fyllning: Smält chokladen. Rör ihop socker och cream cheese, och rör ner den smälta chokladen. Vispa grädden till mjuka toppar - inte för hårt! - och vänd ner. Häll i springformen på den helt avsvalnade bottnen. Låt stå i kylen i minst tre timmar.
    3. Topping: Skär av bladfästet på jordgubbarna, välj de som är mest jämna i storlek och fördela på tårtan i ett fint mönster.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben