Vit chokladkaka med soltorkade körsbär

Serverar: 12 portioner

Det här receptet är från en kokbok som jag nyligen köpte, som heter "Kladdiga kakor" av Claes Karlsson. Jag har inte hunnit testa något recept än, men det här blir nog en av de första jag gör!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 200 g finhackad vit choklad
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 3 dl torkade körsbär, tranbär
  • jordgubbar eller blåbär
  • Garnering
  • Florsocker
  • Färska körsbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Lägg ett bakplåtspapper över en springformsbotten, ca 24 cm i diameter, och fäst ringen över.
    3. Smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret smält lägger du i chokladen och rör om tills den smält. Tillsätt socker och ägg under omrörning. Häll eller sikta i mjölet och rör ned bären.
    4. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter tills kakan är gyllenbrun. Låt svalna och pudra över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben