Vit chokladmousse med flädergelé och jordgubbar

Serverar: 8 portioner

Desserten går bra att förbereda en dag i förväg.

Ingredienser

  • 8 savoiardikex
  • 1 dl utspädd flädersaft
  • 2 msk pressad citron
  • 12 färska jordgubbar
  • Glas eller koppar som rymmer 1½ dl
  • Mousse
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 2 rumsvarma äggulor
  • Vv några droppar röd hushållsfärg
  • Flädergelé
  • 1 gelantinblad
  • ½ vaniljstång
  • 3/4 dl konc flädersaft
  • ½ dl vatten
  • Garnering
  • Hyvlad vit chocklad
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Bryt kexen i mindre bitar och fördela i små¨glas som rymmer 1½ dl. Blanda flädersaft och pressad citron. Droppa över kexen.
    2. Mousse: Vispa grädden. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den i mikrovågsugn eller i vattenbad. Vispa upp äggulorna lätt med en gaffel i en skål.
    3. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Blanda först i lite av chokladen i grädden och sedan resten. Tillsätt eventuellt röd hushållsfärg. Rör till en slät smet. Fördela moussen i glasen. Ställ i kylen 2-3 timmar.
    4. Gelé: Lägg gelantinbladet i kallt vatten ca 5 min. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lyft upp gelantinbladet. Lägg det i en kastrull med vaniljfrön, flädersaft och vatten. Smält på svag värme under omrörning. Dra kastrullen åt sidan och låt det svalna lite.
    5. Skiva jordgubbarna tunt och fördela dem på moussen. Skeda över gelén. Ställ kallt att stelna ca 30 min. Garnera med hyvlad vit choklad och citronmeliss

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben