Vit chokladmousse med flädermarinerade jordgubbar

Serverar: 4 portioner

En len chokladmousse med syrliga jordgubbar! God dessert till en romantisk middag, varför inte till Alla Hjärtans-Dag?

Ingredienser

  • Chokladmousse
  • 70 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,2 dl Hallands fläder
  • Flädermarinerade jordgubbar
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl koncentrerad flädersaft
  • 1 l jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Hacka den vita chokladen. Koka upp 1 dl av grädden, häll den över chokladen. Rör tills chokladen är smält, och blandningen slät. Vispa ner den resterande kalla grädden och Hallands flädern. Täck skålen med plastfilm, låt den stå i kylen under natten.
    2. Marinerade jordgubbar: Skär jordgubbarna i skivor. Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Låt det svalna, tillsätt sedan saften. Lägg i jordgubbsskivorna och låt dem dra i 30 minuter.
    3. Strax före serveringen skall moussen vispas upp så att den har konsistens som vispad grädde. Fördela moussen i fyra serveringsglas, toppa med jordgubbarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben