Vit chokladmousse med hallonsås

Serverar: 4-6 portioner

Mycket god och fräsch efterrätt som min svärmor bjuder på ibland.

Ingredienser

  • 200 g vit blockchoklad
  • 150 g smör
  • 4 äggulor
  • 2 msk florsocker
  • 2 dl crème fraiche
  • Hallonsås
  • 2 pkt osockrade frysta hallon
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Smält blockchokladen tillsammans med smöret på svag värme.
    2. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Blanda ner i den avsvalnade chokladsmeten. Tillsätt crème fraiche. Ställ kallt.
    3. Tina hallonen och kör i mixer till en slät sås. Smaka av med florsocker.
    4. Häll upp ca 1/2 dl sås på varje tallrik. Ta ut kulor av moussen med en stor upphettad sked och lägg i mitten.
    5. Dekorera med citronmeliss och sikta över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben