Vit chokladmousse med lime och kokoshallon

Serverar: 4 portioner

Tid: 4 timmar

En mycket god efterrätt

Ingredienser

  • 200 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 2 lime
  • 200 g frysta hallon
  • 1 dl kokos
  • Ev. citronmeliss till dekor
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen och smält den i vattenbad eller i micro. Vispa grädden löst och riv i limeskal.
    2. Vispa äggen lätt och häll i chokladen, rör om tills det blir en jämn smet.
    3. Vänd försiktigt ner grädden och fördela smeten i 4 glas. Låt stå i kylen i minst 3 timmar.
    4. Halvtina hallonen, rulla dem i kokos, fördela dem över moussen. Dekorera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben