Vit chokladmousse med hjortronsylt på mörk chokladbotten som toppas med hjortron och choklad strimlor.
En tårta för chokladälskaren helt enkelt!
Ingredienser
1 paket knapriga chokladkex, ca 200 g
75 g smör
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 äggulor
2 msk hjortronsylt
Dekoration
1 dl frysta eller färska hjortron
50 g vit choklad
Instruktioner
Kör chokladkex och smör i en mixer till en smulig massa.
Klä en springform ca 20 cm i diameter, med plastfolie.
Tryck ut chokladsmulorna i bitten av formen. Ställ kallt.
Smält chokladen på svag värme i vattenbad. Vispa grädden lätt. Rör ner äggulorna i chokladen. Rör ut chokladen i lite av grädden. Tillsätt resterande grädde och hjortronsylt.
Fyll formen med moussen och ställ kallt i 2 timmar.