Vit chokladmoussetårta med hjortron

Serverar: 1 portioner

Vit chokladmousse med hjortronsylt på mörk chokladbotten som toppas med hjortron och choklad strimlor. En tårta för chokladälskaren helt enkelt!

Ingredienser

  • 1 paket knapriga chokladkex, ca 200 g
  • 75 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 2 äggulor
  • 2 msk hjortronsylt
  • Dekoration
  • 1 dl frysta eller färska hjortron
  • 50 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Kör chokladkex och smör i en mixer till en smulig massa. Klä en springform ca 20 cm i diameter, med plastfolie. Tryck ut chokladsmulorna i bitten av formen. Ställ kallt.
    2. Smält chokladen på svag värme i vattenbad. Vispa grädden lätt. Rör ner äggulorna i chokladen. Rör ut chokladen i lite av grädden. Tillsätt resterande grädde och hjortronsylt. Fyll formen med moussen och ställ kallt i 2 timmar.
    3. Dekorera kakan med hjortron och hyvlad choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben