Vit chokladpaj med jordgubbar

Serverar: 1-4 portioner

Tycker egentligen bäst om mörk choklad men här är ett undantag.

Ingredienser

  • 200 g vit choklad
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl socker
  • 100 g matfett
  • 1 äggula
  • 1 banan
  • 0,5 liter jordgubbar
  • Instruktioner

    Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp vispgrädden och häll över chokladen. Ställ kallt. Hacka ihop vetemjöl, socker, matfett och äggula och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och tryck fast i 4 pajformar 10 cm i diameter. Ställ kallt i 30 min. Grädda i 200° i 15 min. Låt svalna. Skala och skiva bananen och lägg skivorna i pajskalen. Vispa chokladgrädden fast och fördela ovanpå. Rensa och skiva jordgubbarna att garnera med.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben