En smak av sommaren kan du få under hela året. Pannacotta är underbart krämigt och gott till syrliga bär.
Tips
OBS! Gör grunden dagen innan, den ska frysas över natten.
Ingredienser
2 ½ dl grädde
2 msk socker
100 g vit choklad
1 gelatinblad
Hallonsås
150 g hallon
1 citron, skal
1 msk socker
Instruktioner
Koka grädde och socker ett par minuter. Bryt ner chokladen i en bunke och ha i uppblött gelatinblad. Häll över den heta grädden och rör till slät konsistens.
Häll upp i plastfolieklädda skålar. Frys över natten. Ta fram 10 minuter före servering. Lätta från formen och ta av plastfolie, servera med hallonsås.
Hallonsås:
Riv skalet av en citron grovt. Hetta upp hallonen och tillsätt socker och citronskal. Blanda lätt så hallonen inte blir helt mosade. Servera såsen varm till panacottan.
Vi åt denna efterrätt igår och den var god. Lite för söt men hallonsåsen balanserade upp det hela bra.