Vit chokladpannacotta med sommarminnen

Serverar: 4 portioner

En smak av sommaren kan du få under hela året. Pannacotta är underbart krämigt och gott till syrliga bär. Tips OBS! Gör grunden dagen innan, den ska frysas över natten.

Ingredienser

  • 2 ½ dl grädde
  • 2 msk socker
  • 100 g vit choklad
  • 1 gelatinblad
  • Hallonsås
  • 150 g hallon
  • 1 citron, skal
  • 1 msk socker
  • Instruktioner

    1. Koka grädde och socker ett par minuter. Bryt ner chokladen i en bunke och ha i uppblött gelatinblad. Häll över den heta grädden och rör till slät konsistens.
    2. Häll upp i plastfolieklädda skålar. Frys över natten. Ta fram 10 minuter före servering. Lätta från formen och ta av plastfolie, servera med hallonsås.
    3. Hallonsås: Riv skalet av en citron grovt. Hetta upp hallonen och tillsätt socker och citronskal. Blanda lätt så hallonen inte blir helt mosade. Servera såsen varm till panacottan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    JennyV 14 februari 2009

    Vi åt denna efterrätt igår och den var god. Lite för söt men hallonsåsen balanserade upp det hela bra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben