Vit chokladtårta med limoncello

Serverar: 12 portioner

Den Italienska citronlikören Limoncello är pricken över i:et i denna ljuvligt citrondoftande tårta. Går givetvis bra med citronsaft också.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 250 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 2 msk limoncello eller citronsaft
  • 2 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • ½ dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad
  • 2 msk limoncello eller citronsaft
  • Topping
  • Physalis eller bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader
    2. Smält smröet i en kastrull och ta från värmen. Hacka chokladen grovt och blanda ner i smöret. Rör tills chokladen smält. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt chokladsmöret, limoncello eller citronsaft och mjöl. Rör till en slät smet.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna och ställ den kallt.
    4. Koka upp grädden till glasyren i en kastrull, ta från värmen. Hacka chokladen och blanda ner den i grädden. Rör tills chokladen smält. Blanda i limoncello eller citronsaft och låt glasyren tjockna något i kylen. 5-10 minuter.
    5. Bred den sedan över den kalla kakan. Garnera med physalis eller med bär och ställ kallt till serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben