Vit chokladtårta med maräng

Serverar: 10 portioner

Denna frusna tårta passar lika bra till kaffet som till dessert efter en god middag. Låt den festliga tårtan stå framme i rumstemperatur en stund innan den serveras.

Ingredienser

  • Marängbotten
  • 125 g hasselnötter
  • 75 g mörk choklad
  • 4 äggvitor
  • 1½ dl strösocker
  • Chokladparfait
  • 250 g vit choklad
  • 6 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • Garnering
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g mjölkchoklad
  • Instruktioner

    1. Börja med bottnen. Sätt ugnen på 175 grader. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg.
    2. Lägg nötterna i en handduk och gnugga dem mot varandra. Släng bort skalresterna. Hacka nötter och choklad grovt.
    3. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Vispa tills smeten är toppig och fast. Vänd ner nöt- och chokladhack. Bred ut marängsmeten i en bakpappersklädd springform, ca 24 cm i diameter.
    4. Grädda marängbottnen i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Låt bottnen svalna i formen.
    5. Gör parfaiten. Smält den vita chokladen över vattenbad eller i mikron. Vispa grädden. Vänd ner chokladen och äggulorna i grädden. Häll chokladparfaiten ovanpå bottnen i formen och ställ in tårtan i frysen 3-4 timmar.
    6. Gör garneringen. Ta ut tårtan ur frysen. Smält chokladsorterna var för sig och ringla chokladen över tårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben